Foredrag Kunsten at Rejse

Udover pensler og kridt og har jeg rygsækken fyldt med eventyr og anekdoter fra et velbevandret rejseliv. Om fx:

Pilgrimsvandringer på Caminoen, De 88 templer i shikuko/Japan og efterår på Hærvejen. Sang i Taizé , Findhorns ånd og Orkneyøernes djævelskab. Kinesiske Mt Emei, indiske Arunachala, Montségurs magi og andre hellige og særlige steder.
Eller konkrete naturvandringer i Himalaya, Skotland, New Zealand, Island, Norge, Sverige, men ikke uden magi.
Sejlads i fembørimg langs den norske vestkyst og rundt i Danmark med mindre børn.  Eller:

Om at være ung på spartanske rejser rundt i verden i 80-90’erne. Om at klare sig, som alenekvinde ned langs Silkevejen, i Taklimakan og Gobiørkenen, på toppen af majaindianernes pyramider, omkring Taj Mahal og Varanasi. Om at blaffe sig igennem, om at være meget sulten, om at komme til at spise ukendte sjove svampe. Lastbilkørsel gennem natten og hvordan man kan få job som fårehyrde på NZ, som betonarbejder Down Under eller som blomsterpige ved Operahuset. Om hvad man gør når man bliver anholdt for ulovlig våbenbesiddelse på grænsen til Afganistan.  Eller vågner op på en kaserne i New Orleans og ikke kan finde ud. Om at bo på kloster. Om at blive meget syg og alene langt borte uden at kunne kinesisk. Om at få taget sit pas i Rumænien, og om at miste sin flybillet i Belize- og at få det opklaret to år efter i et lyskryds i København. Om at blaffe over Caribien som blind passager, og om at blive sat i land på en ukendt ø i det sydlige Mexico. Om delfiner og om at bo i et skab. Om at være ung på farten på ubestemt tid, og om lykken ved at eje få ting.  

Jeg har en nomade i maven og rejst det meste af mit liv, on and off, dage, uger og år. Verden rundt, Europa, Norden og Danmark. Med og uden børn og rejser stadig når jeg kan. Udfordringen, udover tiden, er i dag bevidstheden om miljø og flyrejser, så ture i kongeriget og Norden har fået en renæssance. En pilgrimsvandring kan også være to timer langs kanalen.  Meget kan ske på kort tid. Lige nu går turen til de bøhmiske bjerge.

Ring/skriv gerne for et oplæg eller bare inspiration. Kh Helle Gotved Gotvedart@gmail.com +4520219801