Hej

 

 


Velkommen til hjemmsiden Gotved Art

Jeg hedder Helle Gotved, jeg er 51 år, bosat i Odsherred, autodidakt billedmager og kunstner i sjælen. Når jeg ikke maler, er jeg lærer og mor til fire.

Da jeg var ung, rejste jeg en årrække intuitivt og frygtløs rundt i verden og endte i 1989 i Australien uden penge, mål eller billet videre. Faldt tilfældigvis over kunstens billedsprog i Sydney, via the Old Art School vinteren over, og blev ramt i hjertet af pensler og blyanter, og var sikker på, at det var den vej jeg ville gå.  Desværre turde jeg ikke, da jeg to år senere boede i Berlin og ville søge ind på kunstakadamiet der.

I stedet tog jeg til Danmark og blev uddannet lærer inden for fri-, efter- og højskolenverdenen. Mit eget kreative gen lagde jeg på hylden. Underviste lidt i billedkunst og ellers almindelige skolefag de næste 20 år. Først fire år på Fosen folkehøgskole i Norge og siden i de frie skolers verden i dk.

I 2012-13 skete der voldsomme ting i mit liv, der fik mig til at gribe penslen igen. Vågnede simpelthen en morgen og begyndte at male kameler.

I 2014 tog jeg basisåret på kunstterapiuddannelsen i Herlev, fascineret af hvad kunsten kan, og har siden med åben sind fulgt dens stemme.  Kamelerne  er blevet til mange forskellige væsner, motiver og abstrakte historier.

Jeg maler med det jeg har, på det jeg har. Jeg ser motiver  i mågeklatter, afskallede mure, huller i asfalten, i lys og skygger og maler abstrakt/konkret med akryl, ink, oliefarver, kridt på papir, pap, træ og særligt klipper – her kun med kridt.

Jeg rejser stadig en del, men nu mere ind i billedsprogets  mangfoldige verden af fornemmelser, former, farver og fantasi. Der hvor alt kan ske, hvor det ubevidste og ordløse får stemme og hvor vildskaben får lov at gro. Jeg maler, fordi jeg ikke kan lade være.  Facieret af hvad der kommer ud når vi slipper og bare følger med.

Målene på billederne er ikke alle helt præcise, da det er sjovere at male end at måle 🙃  Ikke alle har priser på af forskellige grunde.  Nogle af billederne er indrammet; Ikea rammer og nogle professionelt,  andre vil gerne.

 

Du er velkommen til at ringe, skrive eller kig forbi.

Kh Helle Gotved    

                            

 

 

Hellegotved@gmail.com.    +4520219801     Vallekilde