Helle Gotved

Processer

Velkommen

Velkommen til min virtuelle udstilling og mit farverige billedeunivers. Jeg ser motiver overalt, og for mit indre blik. De skaber sig selv og kommer enten springende eller snigende idet jeg tager farverne i hånden. En del finurlige fugle og andre væsner, kvinder i alle afskygninger, ukendte landskaber, dansene par, mennesker i bevægelse og abstrakte historier. Jeg hedder Helle Gotved og er autodidakt billedmager. Jeg kreere fordi jeg ikke kan lade være. Hjemmesiden her er hjemmegjort, og er ikke min spidskompetence, så bær over med det der kunne være bedre. Det er dejligt at kunne vise mine billeder, jeg har meget på hjertet. Det ordløse sprog hvor kun du bestemmer budskabet. Noget er givet.Desuden har jeg givet en plads til min farfar, Aage Gotved, der fortjener at blive set, og nu med et lille beskedent hjørne i det online univers.

Processer

De seneste år arbejder jeg mest i mine hellesristninger. De opstod en sommerdag i Finland 2016, hvor jeg ikke havde papir nok så begyndte at tegne på klipperne.Jeg bruger kridt og blæk der er letforsvindeligt, og jeg arbejder altid i det skjulte bag klipper, øde strande eller fjelde i det fjerne.En lykkelig og fredfyldt måde, at forene naturen, væren og kreativitet på. Billede herover fra Færøerne 2019. Et fantastisk udeatelier i rækken.

Processer

Jeg har en del af mine hellesristninger som kort og billeder i ramme i Vallekilde, Odsherred, hvor jeg bla udstiller hjemme til VallekildeJul, første weekend i december. Ellers har de fleste billeder her på hjemmesiden fået ben at gå på. Jeg laver stadig enkelte originale akrylbilleder og mix media. Motiverne står i kø.Skriv endelig, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller evt gode råd til min hjemmeside 🙃 Eller kom, efter aftale, forbi til en snak om de kreative processer. Jeg bor dels i Vallekilde og Roskilde. Kh Helle Gotved 🎨 gotvedart@gmail.com 🎨 20219801

Helle Gotved

1

Jeg hedder Helle Gotved f.67. Jeg er autodidakt billedmager med en ok fantasi og øjne der ofte ser tingene på hovedet. Jeg har altid tegnet, og som 22 årig mødte jeg pastelkridtet på The Old Art School i Sydney i 89/90 og blev fuldstændig lykkeligt bidt. Desværre turde jeg alligevel ikke gå kunstens vej. I stedet blev jeg lærer og har i flere år undervist i bla billedkunst.

Helle Gotved

5

Siden 2016 har mine billeder udviklet sig til mine helles-ristninger i naturen. Startede i Finland, hvor jeg havde for lidt, og for små stykker, akvarelpapir med. Klipperne, mågeklatter, mos og lav, min Ipad og fantasi hjalp med det problem.

Helle Gotved

4

I 2014-15 fik jeg mulighed for at ta basisåret påKunstterapi Uddannelsen i Herlev ved Rüdiger Mövens. Det var især akryl og monotypi der talte til mig. Jeg havde ingen intension om at blive kunstteapeut, ville bare gerne male, få feedback og lade mig inspirere og det blev jeg.

Helle Gotved

6

Jotunjenten kommer fra Norge. Hendes blonde bluse og brune hat lå på klippen lige foran mig, en sommer-søndag i 2019, hvor jeg kom gående med rygsæk et øde sted i Jotunheimen. Som altid med kridt i lommen. Tiden forsvandt og 4 timer senere var hun en realitet. Et dogmebillede uden iPaddens indblanding. Andre af mine hellesristninger har ha haft min tegnepen eller lysredigering inden over.  For mig en uvurderlig måde at forene naturen, roen, rejsen og skabertrangen ude og hjemme. 

Helle Gotved

10

Alle disse processer fascineres jeg af. Hvad der opstår af ingenting, en mågeklat eller tang på strande. Vi kender det eller sammen, skyer på himlen. Hvad ser vi? Ta med på tur bjælkerne rundt og se dig omkring.