Helle Gotved

Helle Gotved

1

Jeg hedder Helle Gotved f.67. Jeg er autodidakt billedmager med en ok fantasi og øjne der ofte ser tingene på hovedet. Jeg har altid tegnet, og som 22 årig mødte jeg pastelkridtet på The Old Art School i Sydney i 89/90 og blev fuldstændig lykkeligt bidt. Desværre turde jeg alligevel ikke gå kunstens vej. I stedet blev jeg lærer og har i flere år undervist i bla billedkunst.

Helle Gotved

5

Siden 2016 har mine billeder udviklet sig til mine helles-ristninger i naturen. Startede i Finland, hvor jeg havde for lidt, og for små stykker, akvarelpapir med. Klipperne, mågeklatter, mos og lav, min Ipad og fantasi hjalp med det problem.

Helle Gotved

4

I 2014-15 fik jeg mulighed for at ta basisåret påKunstterapi Uddannelsen i Herlev ved Rüdiger Mövens. Det var især akryl og monotypi der talte til mig. Jeg havde ingen intension om at blive kunstteapeut, ville bare gerne male, få feedback og lade mig inspirere og det blev jeg.

Helle Gotved

6

Jotunjenten kommer fra Norge. Hendes blonde bluse og brune hat lå på klippen lige foran mig, en sommer-søndag i 2019, hvor jeg kom gående med rygsæk et øde sted i Jotunheimen. Som altid med kridt i lommen. Tiden forsvandt og 4 timer senere var hun en realitet. Et dogmebillede uden iPaddens indblanding. Andre af mine hellesristninger har ha haft min tegnepen eller lysredigering inden over.  For mig en uvurderlig måde at forene naturen, roen, rejsen og skabertrangen ude og hjemme. 

Helle Gotved

10

Alle disse processer fascineres jeg af. Hvad der opstår af ingenting, en mågeklat eller tang på strande. Vi kender det eller sammen, skyer på himlen. Hvad ser vi? Ta med på tur bjælkerne rundt og se dig omkring.